18 September 2013

De plank

Kan de ene plank harder dan de andere zijn? Ik probeer het op de betonnen vloer en waarachtig:  daar is het zachter dan op mijn beddeplank! Maar het beton is koud en ik ga terug naar mijn plank. God zij dank ben ik gezegend met flinke natuurlijke kussens rondom mijn semi-ranke figuurtje. Toch heb ik hier en daar flinke rode plekken van het liggen.
Waarom ga ik niet naar een hotel waar een zacht bed mij wacht? Een lekkere dikke matras op een verende bodem.
Soms wil ik ontsnappen aan de kooi van de westerse welvaart. Weg van die verstikkende verblindende vanzelfsprekendheid van luxe. "Gun jezelf eens wat" of nog erger: "Je verdient het beste!". Hoezo verdien ik het beste? Ik verdien helemaal nìks! En zeker geen weemakende reclameteksten van de benauwde welvaart- wereld.

Driekwart van de wereld slaapt op een plank. Waarom zou ik niet kunnen wennen? Half China, toch zo'n 350 miljoen mensen, slaapt op precies de zelfde plank als ik. En die plank komt nu zomaar op mijn pad. Dus ga ik hem niet uit de weg. Straks ga ik weer terug naar mijn Slaapwereld vol bedgenot, woon ideeën en Lifestyle.  Waar we de handdoek uit hygiëne al verwisselen na één douchebeurt en ons wassen met schuimgel voor de vermoeide huid. Verwen je zelf eens! Je bent het waard. Je verdient het. Weerzinwekkende kletskoek.

Ok, genoeg gescholden. Ik ben in deze situatie beland en ik vind het interessant om te kijken hoe ik me hierin gedraag. Het gaat steeds beter. Het is alleen wat vaker draaien en wakker liggen.
Nou, èn?


3 comments:

  1. ik schreef net: mooi verhaal!! maar zie het niet terug als reactie. Sas, zie jij het terug? het uploaden van het blog gaat dus prima, volgens mij.
    Bob

    ReplyDelete