25 October 2013

De prijs

We hebben gevochten als leeuwen om ons werk op de show van de International Ceramic Art fair 2013 te krijgen. Beeldje in Nederland in de koffer, en eenmaal in China naar een enorme hal gebracht.
Alsof het een kind op de eerste schooldag was, zo liet ik mijn porseleinen "Reclining Lady" er achter. Zou het weggegooid worden?
Zou het als presentje gegeven worden aan een Chinese minister? Wat gebeurt er met zoiets?
Als ik het allemaal alweer een beetje vergeten ben krijgen we te horen dat we  de inzendingen mogen bekijken. Weer een enorme hal vol met internationaal ingezonden werk. Daar staat het! Mijn "Reclining Lady"! Ik zit er in! Wij alledrie zijn uitgekozen voor de tentoonstelling. Ons werk wordt dus nog niet weggegooid. Integendeel, we krijgen een fiks bedrag voor onze inzending.

Dan komt de grote expositie van de International Ceramic Art fair. Het is een mierenhoop, tien keer groter dan de AutoRai en nog voller. Trek er een dag voor uit, zorg voor wandelschoenen, luchtige kleding, een lege agenda en een goed humeur. Uren lopen van gebouw naar gebouw, vijf trappen op en af en door bomvolle gangen zoeken naar die ene zaal waar ons werk staat: de inzending voor deze Art Fair. Een dag later haal ik mijn prijs op. Inge en ik worden een uur van te voren met een limousine opgehaald. Overal is gewapende beveiliging. Terecht, want ik zou zomaar iets geks kunnen gaan doen. Als ik op het podium sta voel ik me net als op de lagere school, tijdens de rapport uitreiking. Ik bent blij en zenuwachtig en struikel over de draad van de microfoon. Ik houd mijn schrift met mijn naam erop goed vast. De jury meneren knikken goedkeurend en ik mag weer teruglopen naar mijn plaats.
Camera's klikken en voor en na mij volgt een stroom van andere gelukkigen.

Nadat de limousine ons thuis heeft afgezet hoor ik dat mijn beeld de "porseleinen Tijger" verkocht is aan een chinese verzamelaar.
Het begin is er!
Tegelijkertijd is het eind van mijn verblijf in zicht.


22 December houden we een expositie van ons werk op de Nassaukade 126, Amsterdam. (onder voorbehoud)
Ik hoop dan iedereen die mij gevolgd heeft weer te zien!
3 comments:

 1. 祝賀你!

  Marilyn

  ReplyDelete
 2. Gefeliciteerd!!
  Marian

  ReplyDelete
 3. Het is weer een aaneenschakeling van bijzondere verhalen. Heel knap hoe je lange verhalen heel klein kan maken, zonder dat ik informatie mis. Volgens mij zou ik veel uitgebreider zijn, te uitgebreid w.s. Dat jullie werken voor de art fair uitgekozen zijn is een felicitatie waard. Ik denk dat Freek en ik allebei erg benieuwd zijn naar jullie resultaten. Vandaag mijn neef en nicht op visite gehad. Zij met name, is een groot liefhebber van paarden en ze was WEG van je paard met mensen er omheen, met de tatoeages van vlinders. Wij zijn er nog steeds helemaal mee in onze nopjes in ieder geval. Goeie reis terug en succes met inrichting van de nieuwe expositie.

  ReplyDelete