9 October 2012

Pottery Workshop

Vanuit China is het soms lastig om post te versturen. De eerste dagen zijn een worsteling met het internet! Dat geef ik op, soms lukt het gewoon niet. ik ben in de Pottery Workshop, Jingdezehn, een plek waar ik met klei kan werken.
Mijn hoofd loopt om, ik ren van het ene porcelein fabriekje naar het andere in kleine achterbuurtjes. Ik heb een werktafel toegewezen gekregen met uitzicht op een vervallen flat waar de generator de hele dag loeit. Naast me staan twee donkere indiase dames en een russische vrouw. Ze werken soms tot elf uur s avonds en een leger van de wonderlijkste potten groeit naast me. Dat nemen ze allemaal mee naar Delhi. Een van de dames is  zojuist bankroet gegaan met een duister handeltje van haar man, zo gaat het gerucht. Jim uit Nieuw Zeeland, twee meter lang en speculeert op de beurs in het dagelijks leven, werkt onverdroten aan zijn kommetjes.

1 comment:

  1. Zou jammer zijn als het Chinese internet ons belet regelmatig je beeldende verhalen te lezen! Beetje ´chi´door 't net blazen?

    ReplyDelete