25 October 2012

Diepe gedachten

De dagen zijn vol belofte. Elke dag  geloof ik dat dromen en doen het zelfde zijn. Ik maak nieuwe dingen  met een vaart en een onbekommerdheid die lichtheid geeft. Ik kan elke fase laten uitvoeren door een vakman, mits goed uitgelegd en technisch uitvoerbaar. De Chinese assistenten, de bedrijfjes om de hoek, de schoonheid van het materiaal, alles geeft vleugels. Maar je kan hard vallen.

Het besef dat er nog maar enkele weken resteren doet mij extra rennen. Ik aarzel niet en realiseer elk idee zo snel mogelijk, de tijd is kort. Kwasten, glazuur of gereedschappen, papier of andere kleisoort? Kopen in grote hoeveelheden!  Soms werk ik ' s avonds door.  Ik voel me een topsporter. Ik ben Epke Zonderland en wil het onmogelijke voor elkaar krijgen!

Het is natuurlijk niet helemaal waar wat ik zeg. Je kunt niet zomaar alles hier realiseren. Daarbij hopen mijn ideeën zich op en loopt mijn organisatie vol. Bijvoorbeeld, groot werken is lastig want ik moet vier trappen op naar mijn werktafel. Daarbij; ik moet het toch zelf maken. Soms gaat er iets fout; mislukken de dingen in de oven, pakt een glazuur fout uit of snapt de Chinese assistent het niet en maakt netjes wat ruw moet blijven. Dan val je hard en is de droom aan diggelen. Maar dan denk ik Diepe Gedachten en dan begin ik opnieuw aan mijn salto's.

1 comment:

  1. Sas, we houden je echt wel in de gaten hoor. Geen vuurlinie die dat tegen houdt. We genieten van je verhalen en kunnen niet wachten op wanneer je weer onder ons bent. En ons gaat verblijden met fantastische verhalen die je niet op je blog durft te zetten, gelardeerd met fraaie foto's. Geniet nog even lekker van je Chinese assistenten: je zult ze gaan missen. Liefs, Bart

    ReplyDelete