27 October 2015

Ziekenhuis en feest

Was je handen, je komt net van het ziekenhuis! Vanwege een bacteriële infectie aan mijn teen(farao's, koningen en Balkenende zijn er bijna aan doodgegaan!)
ga ik naar het ziekenhuis. De doktoren en de zusters dragen groezelige jasjes en de deurposten zijn grauwbruin van de smeer. Een sterke pislucht vult de gangen. Dokter zelf heeft iets aan zijn hand, schurft ofzo. Ik had het lesje uit mijn Chinese leerboek "naar de dokter" goed geleerd maar haal het woord vliegveld en ziekenhuis door elkaar. Dokter geeft me twee opties, hakken of pillen. Bij pillen: een week drie keer per dag twintig minuten aan een infuus of een zak pillen. Ik slik nu pillen en ben blij.
Als ik het ziekenhuis uithink rijdt een man zijn scooter (sigaret in z'n mond, mobiel in de hand) de entreehal in.

's Avonds is er feest. Het is bomvol. Alle jongens hebben hun rood geverfde haar langs zij opgeschoren en dragen oorringetjes. De meisjes lopen kuis met witte kraagjes of in traditionele soepjurken. Bijna iedereen heeft lang haar, de hang naar vroeger is sterk. De Heavy Deathmetal Band maakt oorverdovend lawaai. De zangeres, poezelig meisje in lichtblauw, is dodelijk bleek, haar mond bloedt en ze headbangt haar lange haar in de rondte. Ze stoot ongelooflijke rauwe krijs uit, gebarsten kachelpijp, ik heb nog nooit zoiets gehoord. Ze is een dode geest uit de onderwereld. Bij haar maillotje zit iets wat twijfel zaait of ze wel dat poezelige meisje is. Is ze een man?
1 comment:

  1. En wat zijn de voordelen van het hakken?

    ReplyDelete