29 September 2017

Keukenprinses

Ik help mee in de open keuken met het uitrollen van de deegballen voor de mie. Ook met groenten snijden, eend kop afhakken, knoflook pellen. Iemand houdt het vuurtje aan onder de grote ijzeren pan, waarin de mie kookt. In de keuken is het een drukte van belang, iedereen doet wat. Wel eerst handen wassen want aan een zieke westerling heb je niks. Het eten is onvoorstelbaar lekker met een grote variatie. Gewelde bonen, in deeg verpakte vleeshapjes, eendenkoppen, bamboescheuten, eierkluts, tahoe, kippenpoten, alles is lekker. Je schuift je het eten naar binnen met je kommetje aan je kin, terwijl je ondertussen je buurman iets laat zien op je mobieltje.
Thuis kook ik elke dag; zodra de R in de maand is is er stamp, daarna sla.
In de tuin zijn 12 jonge eendjes, die groeien al snel. Goed voor de volgende maaltijd.






No comments:

Post a Comment